مسکوکات طلا چیست؟

قطعا برای شما هم اتفاق افتاده است که در بازار طلا فروشان با اصطلاحات مختلف مواجه شده باشید که هیچ وقت به گوش‌تان نخورده باشد. اصطلاحاتی که طلافروشان به کار می‌برند برای افراد خارج از این حرفه نا آشناست چرا که اصولا افراد این حوزه علاقه زیادی به ساختن اصطلاحات مخصوص به خود را دارند. به احتمال زیاد واژه‌هایی مانند؛ مسکوکات، مسکوکات طلا، سکه طرح قدیم، سکه طرح جدید، سکه امامی و ضرب طلا در بازار به گوشتان خورده است. ممکن است با برخی آشنایی داشته باشید ولی برخی دیگر را اصلا نشنیده باشید. در این مطلب با ما همراه باشید تا با این اصطلاحات آشنا شوید.  

مسکوکات چیست؟

مسکوکات اسم جمع کلمه مسکوک به معنی پول فلزی یا همان سکه پول خورد خودمان است، که زیر نظر دولت و بانک مرکزی هر کشور ضرب می‌شود. حال این مسکوک می‌تواند با هر جنس فلزی مانند, برنج، نقره، پلاتین، طلا و ... ضرب شود. در بازار و سایت‌های خبری به‌جای استفاده از لفظ سکه یا پول فلزی، از اصطلاح مسکوک استفاده می‌کنند. که در واقع همان پول خوردهای خودمان است.

مسکوکات طلا چیست؟

اصطلاح ساختن سکه طلا را ضرب کردن طلا می‌گویند و به صورت کلی این عبارت استفاده می‌شود که  بانک‌ مرکزی مسکوکات طلا را ضرب کرد. این اصلاح ضرب کردن ریشه در گذشته دارد، در زمان‌های قدیم سکه را با ضربات چکش می‌ساختند برای همین این اصطلاح کماکان استفاده می‌شود.

ضرب کردن سکه به چه معناست؟

از زمان قدیم ساختن سکه آغاز شده و تا به امروز ادامه داشته است. سکه‌هایی که از دوران قدیم مانند هخامنشینیان یافت شده است همگی با دست ساخته می‌شده‌اند. همین کار دست موجب افزایش نجومی قیمت این  سکه‌ها شده است، که امروزه به آن‌ها عتیقه می‌گویند. شاید برای‌تان سوال باشد که چرا به ساختن سکه، ضرب سکه می‌گویند، در گذشته برای صاف کردن لبه‌های سکه ساعت‌ها با چکش به‌آن ضربه می‌زدند، برای همین از آن زمان تا کنون عمل ساختن سکه را اصطلاحا ضرب سکه می‌گویند. چون سکه‌های قدمی با دست ضرب می‌شدند، به این گونه سکه‌ها، سکه‌های چکشی نیز می‌گویند. در قدیم زمان و تلاش زیادی برای ساخت یک سکه صرف می‌شد، برای همین فقط امکان تولید چند سکه در روز وجود داشت، اما امروزه دیگر مراحل ضرب کردن سکه با دستگاه‌های کاملا اتوماتیک انجام شده که قادرند در هر ثانیه 12 سکه را ضرب کنند.امروزه سکه‌های طلا تحت نام سکه بهارآزدی و سکه بانکی امامی به صورت تمام سکه، نیم سکه، ربع سکه و سکه‌های یک گرمی در بازار ارائه می‌گردند.

تفاوت سکه بهار آزادی طرح قدیم و طرح جدید

 بعد از انقلاب دو نوع سکه ضرب شد، سکه بهارآزادی که از سال 1358 تا 1370 ضرب شده است و با عنوان سکه طرح قدیم آن را می‌شناسند و سکه طرح جدید که از سال 1370 به عنوان سکه امامی وارد بازار طلا شد. تفاوت این دو سکه در طرح‌هایی است که بر روی آن‎ها ضرب شده است. در یک طرف هر دو سکه طرح بارگاه امام رضا ( ع ) حک شده است، اما در طرف دیگر سکه بهار آزادی نام حضرت علی( ع ) به خط معقلی تزئینی در داخل یک شش ضلعی، که در زیر آن عبارت" بانک ملی ایران " نوشته شده است، حک گردیده و در سمت دیگر سکه امامی تصویر امام خمینی (ره) ضرب شده است.

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با عنوان مسکوکات طلا آشنا کنیم، همانطور که می‌دانید بازار سکه به یکی از بازارهای مهم سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. اگر می‌خواهید در این بازار به داد و ستد بپردازید باید اطلاعات خود را بسیار بالا ببرید تا بتوانید در این بازار پر رمز و راز برنده میدان باشید.